Wynn's Cégbemutató > VISSZA

A Wynn’s története

1939-ben Chestien Wynn kifejlesztette első kémiai formuláját a WYNN`s súrlódáscsökkentő olajadalékot. Ez a felületkezelő adalék megváltoztatta a fém kémiáját, így téve jobbá, erősebbé, ellenállóbbá a súrlódással és kopással szemben. Ez volt a Wynn`s International Inc. alapköve.

1951-ben debütált termékeivel először az európai piacon. Egy kisebb irodát hoztak létre Antwerpenben, ahol értékesíthették termékeiket.

1958-ban döntötte el Chestien Wynn, hogy létrehoz egy leányvállalatot (Wynn’s Belgium), melynek székhelye Antwerpenben maradt. Ezzel egy időben egy kisebb termelői üzem is létrejött Sint-Niklaas-ban (Belgium). A cég fő tevékenysége a Wynn’s termékek gyártása és exportálása volt. 

1972-ben egy új üzemet építettek. Minden egy központi helyen volt megtalálható (irodák, üzemek, raktár…stb), mely a mai napig is ebben a formában üzemel.

1995-ben a Wynn's elnyerte az ISO 9001-es minősítést. Ennek következtében a minőségi rendszer megtartotta a szabványokat, a költségek és az eredményesség ellenőrzés alá kerültek, valamint a termékek minősége és fejlődése is.
A Wynn’s Európai Technikai és Képzési Központ szervezett egy képzési szakot a vevők, értékesítők, marketing szakemberek, valamint a forgalmazók és leányvállalatok részére.

1997-es év a Wynn’s számára a sok munka meghozta a várt sikert az „Oscar for Export 1997” elismeréssel, mely egy nagyon fontos fordulópont volt az erőteljes értékesítési politikában.

2000 után beruháztak egy újabb üzem felépítésébe, ezzel is eleget téve a környezetvédelmi szabályoknak, melyre azért volt szükség, hogy meghosszabbíthassák a környezetvédelmi engedélyt. A teljes felújítás a meglévő termékskálával együtt 2001-ben fejeződött be.

2005-ben a Wynn's részévé vált az Illinois Tool Works (Továbbiakban ITW) folyadékokat és különböző polimereket gyártó divíziójának.

2009-ben a Wynn’s megünnepelte 70. születésnapját.


fel Share on Tumblr